crow community

CROw.COMmunity

Projekt je započet 2010 godine koji se odnosio na priručnike tipa HOW TO… CROw (CROATIAN work)… na hrvatskom. Napravljeno je idejno rješenje i koncept, ali se nije uspjela zatvoriti financijska konstrukcija tako da cijeli projekt čeka bolje dane.

Za sada će biti dio ovog projekta i bazirati će se na principu sadržaja za učenje i usavršavanje. Kako sam već imao sličan sajt na kojemu su bili tečajevi corel draw paketa, dreamweavera, photoshopa i ostalih grafičkih i web programa, tako će i vrana (CROw) biti nastavak istih, doduše u nešto izmjenjenom obliku jer neki se nit ne sjećaju, niti su ikada vidjeli kako izgleda photoshop 5.5 (ne CS5 nego verzija 5 i legendarna verzija 5.5 koja je bila čisto osvježenje u odnosu na verziju 4…), corel draw verzije od 5-8 (opet ne verzije x5) kad su se u popularnoj petici napokon pojavile ikone… Rad sa četvorkom je bila prava umjetnost… Windowsi su bili 3.1 i nadogradnja na 3.11 je bila osvježenje. Kad je došla devedesetperica, svi smo se divili prozorima i razmišljali da li će 486-tica (opaaaa miki… ti si car imaš 486-ticu) sa 128 ili 256 MB rama biti dovoljno jaka da to pokrene. Da, nekad nije bilo toliko ikona za klikanje…

Tijekom vremena, odrastao sam i zapostavio ono što volim… Prošle su godine i vraćam se, možda malo pametniji i mudriji, ali svakako skoro dvadeset godina stariji. Dakle, ovdje možete naučiti nešto pametno i što će vam možda jednog dana trebati u životu.

Kako budem imao vremena, ili ako se još netko uključi u ovaj projekt, tako ću postavljati nove tečajeve (tutoriale) jer znam koliko su meni pomogli kad sam počinjao sa radom, tako da je vrijeme da svoje skromno znanje podijelim sa vama.

Zašto Vrana (CROw)?

Zato jer ima nešto hrvatsko, nešto crno, nešto snalažljivo, nešto mistično i specifičnog glasa. Gledajući te ptice kako slobodno lete i smještaju se na najviše grane stabala, sinulo mi je da bih i ja, možda, jednog dana mogao biti poput njih, obilaziti razna mjesta i otisnuti se prostranstvima samo jednim zamahom krila…

CROw.COMmunity

-1311-