PHOTO, PHOTOGRAPHY, 100s Photo Project - Portrait

PHOTO, PHOTOGRAPHY, 100s Photo Project - Portrait

PHOTO , PHOTOGRAPHY , 100s Photo Project – Portrait

naziv je novog sajta, odnosno novih web stranica gdje ću pokušati objediniti neke svoje fotke i projekte. Ovaj prvi projekt je nastao slučajno o čemu možete doznati više na stranicama www.100s.cro-w.com gdje se nalaze fotke. U cijeli projekt je uloženo dosta truda i mislim da ga je vrijedno pogledati. Cijeli projekt će rasti kako budem imao vremena i posla.

Općenito o projektu «100s PHOTO PROJECT»

Sastoji se od “FOTO ESEJA” (photo essay ili photographic essay) sastavljenog od sto fotografija po zadanoj temi. Ideja je nastala od svjetskog foto projekta “Photo Project 100 Strangers”.

Početkom 2014. godine čuo sam od jednog kolege kako radi na tom projektu i ideja mi se činila zanimljiva te sam se odlučio okušati u tom projektu. U početku sam nailazio na razno razne prepreke, prvenstveno u mojoj glavi, kako sve to posložiti, kako se postaviti, kako početi. U stvari, cijela filozofija je vrlo jednostavna, ako se ne želi zakomplicirati. Princip je jednostavan, dođeš do neke nepoznate osobe i zatražiš da je fotografiraš i to je to. Da, to je to “na papiru” ali u glavi to malo kompliciranije izgleda. Kako prići, kako pitati, kako, u krajnjem slučaju, nekome uzeti njegovo dragocijeno vrijeme, slobodno vrijeme, da bi se fotografirao.

Bit projekta je upoznavanje novih ljudi, jer pravilno odrađen projekt je sakupiti i neke informacije o fotografiranoj osobi. Da li sam tome dorastao, ne znam ni sam… To će pokazati vrijeme. Za sada san napravio “samo” 100 Slučajnih Portreta, dakle portreti bez dodatnih informacija, fotografiranje ljudi dok se zabavljaju, pričaju… samo njihova lica i ekspresije… Nije bilo bitno ni tko je ni od kuda je. Možda jednog dana popunim i tu prazninu.

Ako prepoznajete nekoga sa fotografija, slobodno mi javite, ako ste na fotografiji vi, javite se i dobiti ćete svoju obrađenu fotku u visokoj rezoluciji.

Ovaj projekt je ujedno i bio pokretač da napravim ove web stranice… i ovdje prestaje svaki daljnji komentar što, kako i zašto… Jednostavno, ovu sezonu skupio sam podosta fotografija i iz njih izvukao 100 portreta, obradio ih i objavio… I to je to…

Ali to nije sve… Ako nastavite pratiti ovu stranicu ili moje račune na društvenim mrežama doznati ćete za nove projekte… Ideja imam, vremena, kako se uzme, novaca nikad dosta… Kako će se razvijati ove stranice i projekti, to nitko ne zna. Jedan projekt je gotov i objavljen… Idemo dalje…

Nadam se da ćete pratiti projekte ovdje ili na društvenim mrežama.
facebook CACTUSxy
twitter CACTUSxy
you tube user/cactusxy
flickr photos/cro-w/
wordpress cactusxy
web 100s.cro-w.com

 

«100 Slučajnih Portreta»

100 slucajni portreti

Nastao je sasvim slučajno i to je moj prvi “photo project”
Od tuda i ime… Tko bi rekao…

Photo Projekt je nastao kao početak jedne priče. Naime, da bih uopće počeo sa photo projektom i donekle bio siguran da ću ga i završiti, trebao sam početi sa nečim da vidim da li je to uopće izvedivo u mom slučaju. Kako je ljeto bilo donekle radno i skupilo se nešto fotografija, odlučio sam “izvući” 100 zanimljivih portreta i predstaviti ih u jednu photo cjelinu. Na početku sezone nisam namjeravao napraviti ovakav projekt, nisam si ni “dao truda” da neka zanimljiva lica fotkam u krupnom planu, tako da je ovaj cijeli photo projekt napravljen tzv. CROP tehnikom ili tehnikom izrezivanja lica iz fotografija. Zato je i projekt nazvan “100 slučajnih portreta”. U cijeloj priči izostavio sam na desetke portreta jer nisu zadovoljavali neke osnovne tehničke preduvijete, a to je sama veličina portreta. Neki su portreti bili pre maleni za uvrštavanje u ovu priču, neki nisu bili dobro fokusirani jer je nešto drugo bilo u prvom planu, neki su prekriveni nekim drugim ljudima, neki jednostavno nisu dobri… Ali neki su jako dobri… Te dobre sam odlučio objaviti.

Moj prvi “100s” photo projekt, nadam se ne i posljednji… Ideja imam, hoću li uspjeti realizirati, ne znam… Dolazi jesen, nove kiše, nova sunca, novi photo projekti… U planu je novi… Da onaj novi sa početka priče… Ovaj je samo SLUČAJNI…

-1239-