Ni u tvome srcu - Kemal Monteno i Rade Šerbedžija

Ni u tvome srcu – Kemal Monteno i Rade Šerbedžija (video + tekst)

Zna li ovdje itko sreću pisati?
Je l’ neko čuo za ljubav danas?
Možda je važnije, znati brisati
Ono što je davno ostalo iza nas.

Ne mogu se sjetiti svoje prve pjesme,
Poljubaca, dragih lica.
Nema ni tebe ni stare česme,
Ne sjećam se mora, ne sjećam se ptica

Ništa nije kao što je bilo,
Al će ipak jednom biti.
Znam, nema leta s jednim krilom,
Treba vrijeme da nam spoji niti.

Refren:
Ni u tvome srcu ljeta više nema,
U tvojoj kosi ne mogu biti sol.
Obala je pusta i bura se sprema.
Gdje nas je vrijeme odnijelo?

Ni u tvome srcu ljeta više nema,
U tvojoj kosi ne mogu biti sol.
Obala je pusta i bura se sprema.
Samo je vino ostalo.

Kemal Monteno

(17. 09 1948. – 21. 01 2015.) bio je najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor šansonjer, te jedan od najboljih kantautora na području bivše Jugoslavije.
Rođen je 1948. u Sarajevu, gdje u drugoj polovini 1960-ih godina počinje i svoju veoma bogatu i uspješnu karijeru, i to nastupom na festivalu “Vaš šlager sezone” 1967. Otad je miljenik festivalske publike u Sarajevu, gdje redovno odnosi prve nagrade kao izvođač, autor glazbe i autor teksta. Za “Šlager sezone” nastale su neke od njegovih najljepših šansona, a krajem 1970-ih ovdje su izvedene i njegove najljepše pjesme gradu Sarajevu i domovini, svojevrsne himne “Sarajevo ljubavi moja” (1976) i “Zemljo moja” (1977).
# Ni u tvom srcu – Duet Rade Šerbedžija
Izvor: BH Wiki

Rade Šerbedžija

(Bunić kod Korenice, 27. srpnja 1946.) je hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik. Diplomirao 1969. godine na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu, nakon čega je ubrzo angažiran u zagrebačkome Dramskom kazalištu “Gavella”. Nakon toga naizmjenično radi kao slobodni umjetnik, s angažmanom u HNK u Zagrebu, te ponovno u “Gavelli”. Nadaren, iznimne glumačke tehnike, glumac i racija i temperamenta, sugestivan, vrsne dikcije, s lakoćom izvodeći i tjelesno najteže scene, pokazao se podjednako uvjerljiv u ulogama klasičnog (npr. Shakespeareovi Hamlet i Richard III.) i modernoga repertoara (npr. Ibsenov Peer Gynt) – u raznim žanrovima, tumačeći likove pozitivnih i negativnih osobina. Dobitnik je mnogih priznanja (triput nagrađen na Sterijinom pozorju, Nagrada “Vladimir Nazor”, Nagrada “Dubravko Dujšin”, Nagrada “Orlando” na Dubrovačkim ljetnim igrama). Na filmu debitira sporednom ulogom u Iluziji (1967.) Krste Papića, dok prvu glavnu ulogu – mladića na životnoj prekretnici – tumači u Gravitaciji ili fantastičnoj mladosti činovnika Borisa Horvata (1968.) Branka Ivande.
# Ni u tvom srcu – Duet Kemal Monteno
Izvor: HR Wiki

-1549-

Odgovori